Toinen Flowall-linjasaneerauskohde valmistumassa

Sampo Oyj:n asuintalojen ryhmäkorjaushankkeen toinen vaihe, ja samalla toinen Flowall-linjasaneerauskohde, lähestyy loppua. Espoolaisen As Oy Matinkatu 8:n peruskorjauksen on määrä valmistua kesällä.

Modulaarinen linjasaneeraus ja peruskorjaus

Flowall-kohde on esimerkki modulaarisen ajattelun hyödyntämisestä korjausrakentamisen hankkeessa.

Vuonna 1970 valmistuneessa, kahdesta asuinkerrostalosta koostuvassa yhtiössä on 45 asuntoa. Flowall-tekniikkaseinäratkaisulla toteutetun linjasaneerauksen lisäksi hankkeessa on toteutettu julkisivusaneeraus, muutettu huonejakoja ja kylpyhuoneiden sijaintia sekä lisätty hissit ja ajanmukaistettu kellareiden tiloja.

Viime vuonna valmistuneessa ryhmäkorjaushankkeen ensimmäisessä osassa Vantaan Raivionsuonmäellä Flowall-hankekonsepti toi linjasaneeraukseen 10 prosentin ajansäästön. Nyt valmistuva As Oy Matinkatu on hankkeen toinen osa, ja kolmannen, Espoon Aapelinkatu 6, on määrä alkaa kesäkuussa.

Peruskorjatut huoneistot valmistuvat

As Oy Matinkadun A-talon kaksion kylpyhuone on jo peruskorjattu, linjasaneeraus toteutettiin Flowall-tekniikkaseinäratkaisulla. Hankkeessa kylpyhuoneiden kokoa muokattiin lisätilan saamiseksi.

Linjasaneeraus kylpyhuoneessa Flowall tekniikkaseinällä, Uponor

Myös A-talon kaksion keittiö on valmis linjasaneerauksen ja peruskorjauksen jäljiltä. Linjasaneerauksen toteutusmuoto oli Flowall-tekniikkaseinä. Hankkeessa suunnittelutoimistona toimi Sweco, rakennuttajakonsulttina Valvontakonsultit, Uponor toimitti tekniikkaseinän ja putket, rakennusurakasta vastasi Consti ja kalusteet ovat Puustellin.

Linjasaneeraus keittiössä Flowall tekniikkaseinällä, Puustelli

Flowall-tekniikkaseinäratkaisu on modulaarinen kokonaisratkaisu 1970-luvun tyyppikerrostalojen kylpyhuoneiden ja keittiöiden korjaamiseksi, kustannusten pienentämiseksi ja läpimenoajan nopeuttamiseksi. Flowall mahdollistaa edullisemmat korjausrakentamisen kokonaiskustannukset.

Linjasaneeraus, julkisivuremontti, peruskorjaus, Consti, Uponor, Sweco, Valvontakonsultit

 

 

 

Flowall-kohde esittäytyi ammattilaisille

Flowall-pilottihankkeen toinen kohde, Sampo Oyj:n omistama As Oy Matinkatu 8 Espoon Matinkylässä esittäytyi kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisista koostuvalle kutsuvierasjoukolle huhtikuisena torstaina. Kohdetutustuminen ja kiinteistön arvon maksimointia modulaarisen korjausrakentamisen avulla valottanut seminaari houkutteli paikalle reilut puolen sataa ammattilaista.

Matinkatu on osa Sampo Oyj:n ryhmäkorjaushanketta, jossa Flowall-ratkaisua on pilotoitu ensi kertaa. Matinkadun hankeosuus käynnistyi lokakuussa 2015 ja sen on tarkoitus valmistua heinäkuussa 2016.

Matinkadun kohde kostuu kahdesta vuonna 1970 valmistuneesta hissittömästä, kolmikerroksisesta asuinkerrostalosta, joissa on yhteensä 45 asuntoa. Kohteessa toteutettiin linjasaneeraus Flowall-ratkaisulla. Lisäksi toteutettiin täydellinen sisäpuolinen remontti, sähkö-, tele- ja automaatioremontti, iv-koneet, ja asuntojen huonejakoa muutettiin niin, että muun muassa osan kylpyhuoneiden paikkaa vaihdettiin. Myös rakennuksen porrashuone muokattiin uudelleen, ja porrashuoneeseen lisättiin hissit rakentamalla uusi, ulkopuolinen hissikuilu. Myös kellareiden tilajärjestelyä muutettiin ja tiloja ajanmukaistettiin.

Kohteen urakoitsija oli Consti, tekniikkaseinän toimitti Uponor, pääsuunnittelija oli Sweco, kalusteet toimitti Puustelli ja rakennuttajakonsulttina toimi Valvontakonsultit.

Katso kohdevierailun tunnelmat kuvina:

 

 

 

Modulaarinen korjausrakentaminen ja kiinteistön arvon maksimointi kiinnosti

Flowall_matinkyla_huhtikuu_2016

Modulaarisen korjausrakentamisen rooli kiinteistön arvon maksimoinnissa kiinnosti laajasti kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisia.  Espoon Matinkylässä järjestetyssä kutsuvierastilaisuudessa 21.4.2016.

Tilaisuudessa kuultiin asiantuntijapuheenvuoroja korjausrakentamisesta osana kiinteistön arvon kasvattamista sekä kokemuksia asuinkerrostalon korjaushankkeesta Matinkylässä. Flowall-yritysten ja KONEen järjestämässä tilaisuudessa tutustuttiin perusparannuskohteeseen myös hyvin konkreettisesti työmaalla.

Seminaaritilaisuudessa Mari Mäkelä Consti Julkisivut Oy:stä kertoi kiinteistöjen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä Matinkylässä ja muualla. Veli-Matti Heimonen Kone Hissit Oy:stä puhui hissien jälkiasennuksesta osana suunnitelmallista korjausrakentamista. Toni Wahlfors Uponor Suomi Oy:stä kertoi, miten teollinen esivalmistus tukee korjausrakentamista putkisaneerauksissa. Antti Ollikainen Sweco Asiantuntijapalvelut Oy:stä esitteli tietomallin hyödyntämistä korjausrakentamisen suunnittelussa.

Paneelikeskustelussa käsiteltiin As Oy Matinkatu 8:an korjaushanketta. Tilaajan näkökulmaa valotti Jukka Teerimäki Sampo Oyj:stä, rakennuttajakonsultin roolissa hankkeesta kertoi Juuso Hämäläinen Rakennuttajatoimisto Valvontakonsultit Oy:stä ja urakoitsijan näkökulman keskusteluun toi Tapio Virta Consti Julkisivut Oy:stä. Moderaattorina toimi  Juha Salminen Constilta.

Tilaisuuden järjestivät Consti, Uponor, KONE, Puustelli, Sweco ja Valvontakonsultit.

uponor_logo_sRGBConsti

Logo_21_5_bl_rgb

 

 

valvontakonsultit_logoSweco_uusi

puustelli_logo

 

flowall_taustalla

Flowall-pilottihanke jatkuu Espoossa

Flowallin maaliskuussa 2015 alkanut pilottihanke, Sampo Oyj:n ryhmäkorjaushanke on hyvässä vauhdissa. Hankkeeseen kuuluu kolme peruskorjattavaa kohdetta, joista kaksi sijaitsee Espoon Matinkylässä ja yksi Vantaan Myyrmäessä. Ensimmäinen vaihe Myyrmäessä valmistui syksyllä. Työt ovat jatkuneet Matinkylässä, jossa sijaitsevat hankkeen kaksi viimeistä vaihetta.

Asuntoja kohteissa oli ennen hanketta 150, ja uudessa ratkaisussa 161. Muodoltaan hanke on tavoitehintainen projektinjohtourakka, jonka valintaperusteista urakkahinta muodosti 70 prosenttia ja laadulliset tekijät 30 prosenttia.

Vantaan As Oy Raiviosuonmäki 6 vastaanotettiin lokakuun 2015 lopussa. Siellä toteutettiin Flowall-ratkaisulla linjasaneeraus, minkä lisäksi asuntoja jaettiin uudelleen. C-portaassa 4h+k asunnot jaettiin 2h+k sekä 1h+k asunnoiksi.

Espoossa As Oy Espoon Matinkatu 8:ssa on vuorossa linjasaneeraus, minkä lisäksi asuntojen huonejakoa muutettiin siten, että muun muassa osan kylpyhuoneiden paikkaa vaihdettiin. Myös rakennuksen porrashuone muokattiin uudelleen. Porrashuoneeseen saatiin hissit rakentamalla uusi, ulkopuolinen hissikuilu. Lisäksi kellareiden tilajärjestelyä muutettiin ja tiloja ajanmukaistettiin.

Hankkeen viimeinen vaihe, Koy Aapelinkatu 6 Espoossa, käynnistyy kesäkuussa 2016. Saneerauskohteena se noudattaa pitkälti Espoon Matinkadun vastaavaa. Kahden kolmikerroksisen ja yhden seitsemänkerroksisen talon mataliin lamellitaloihin lisätään myös hissit ja kahdessa portaassa asuntojakoa uudistetaan.